Att hyra bil på semestern

Nu har min syster nyligen kommit hem från Miami. Brun och lycklig. Det visade sig att hon gick och gifte sig samtidigt. De verkar ha haft en jättebra resa. Hyrde bil på plats och åkte runt och besökte flera städer. Det här med biluthyrning är faktiskt något jag rekommenderar varmt när man har semester. Är man ute efter att få se och uppleva saker på sin semester så är bilen ett enkelt och snabbt sätt att komma ut och upptäcka.

Första gången vi hyrde bil med familjen var under en resa i Kreta, Grekland. Under natten hade det kommit en rejäl störtskur och då menar jag rejäl. Halva vägen hade spolats bort. Omedvetna om att den typen av regn var ovanliga i Grekland och lyckligt medvetna om att vi bokat bil under en ganska trist och småregning dag så åkte vi till bilmacken och pumpade däcken. De var nära mot punka. Det visade sig att varenda bil tutade på oss och en lastbilschaffis upplyste att man tappade ur luft ur däcken för att de skulle klara underlaget när det regnat. Vi blev snopna kan jag säga.

När vi hyr bil i Spanien har de regler om att ha billjuset släckt hela dagarna. Det var också nytt för mig. Det kan också vara lite mer hetsigt i trafiken och trafikskyltarna sitter i samband med att avfarten kommer inte som i Sverige där skylten kommer innan avfarten. Rekommenderar verkligen att ha med gps på semestern.

Är man lite orolig att köra i ett annat land, så undvik att köra på rusningstider. Satsa på siestan. Kolla också vilka regler som gäller om en olycka skulle inträffa. Har du försäkring på din hemförsäkring. Ibland kan man lämna tillbaka bilen på annat ställe än man hämtade bilen, gäller större biluthyrningsfirmor. Kan vara skönt om man åker runt och längre sträckor.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *