Inspiration och arbetsro

Det var en person som sa till mig att hon alltid brukade öppna fönstret när hon skulle skriva. Så det brukar jag också göra, öppna fönstret och höra vinden, kanske någon som går förbi och höra fågelkvitter. Nu i vintertid blir det dock för kallt för att ha öppet fönstret. Ibland har jag på radion men den stör mig när jag arbetar. Så jag har börjat med att tända ett ljus istället. En närvarande låga. När jag tappar fokus eller söker inspiration så är ljuset som en påminnelse.

Något som jag också försöker arbeta mycket med är att sitta bekvämt och bra. Ergonomi är viktigt. Dessutom är rätt riktat ljus bra för ögonen. Något jag slarvar lite med. Jag har en bordslampa och en fönsterlampa och en taklampa. Men jag skulle behöva bättre ljus i min arbetshörna. Om vi gör om här i lägenheten önskar jag att vi bytte ut taklampan till LED-lampor som är dimbara. På sajten pålyset säljer de klimatsmarta lampor, bland annat rekommenderar de LED framför spot. Om inte för brandrisken. Intressant artikel, ni hittar den här.

Oavsett är bra ljus viktigt för att prestera bra. Längtar till våren!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>