Författare och Illustratör

Här följer information kring författaren, medförfattare och Illustratör av Linda Schoultz böcker.

Författare Linda Schoultz

Linda Schoultz är född 1986 och skrev sin första bok ”Sagan om den onda lilla prinsen” som ett skolprojekt på Hökensås skolan i Tidaholm, då vid en ålder på 13 år. Boken kom dock inte att publiceras förrän år 2012 och kommer först inta affärshyllorna våren 2012.

Våren 2013 ger Linda ut en ny bok. Bokprojektet har sin utgångspunkt i att Lindas bror arbetar som yrkesbiodlare. Många av hans kunder efterfrågade en inspirationsbok på honung, eftersom de inte visste vad de kunde använda honung till. Eftersom Linda arbetar som bloggare hos sin bror beslöt hon sig för att samla på artiklar om honung och bevaka området.  Tillsammans med sin syster Malin och mor Pia, har de samlat in recept, provbakat och provlagat, fotat och redigerat. Ett projekt som tagit dem fyra år att färdigställa. Resultatet blev ”59 goda och enkla recept med honung”.

Publicerade böcker

59 goda och enkla recept med honung, 2013. Tryckeri: Idéprint, Borås.
ISBN:978-91981161-0-6

Sagan om den onda lilla prinsen. 2012. Förlag Vulkan.
ISBN: 978-91-637-0336-2

Kommande projekt

Linda är fritidsförfattare och skriver främst barn- och ungdomslitteratur.

Illustratör Pia Schoultz

Pia Schoultz är illustratör till Lindas böcker. Pia är utbildad fritidspedagog och har på Hellidens Folkhögskolan utövat ett flertal teckningstekniker.  I boken om ”Sagan om den onda lilla prinsen” kan ni bland annat se Läckö slott illustreras till Kungadömet Snälleland. Bilderna publiceras i svartvitt med skarpa konturer för att kunna användas till målarbilder.

Pia Schoultz var även medförfattare till kokboken ”59 goda och enkla recept med honung”. Utgiven 2013.

Medförfattare Malin Schultz

Malin Schultz är hobbykonstnär, hennes akvarellmålningar kan ni se under webbplatsen iblickfanget.se. Malin kom med idén år 2000 om att skapa en kokbok med enbart honungsrecept. Hon satte samman ett första utkast på kokbok. Tillsammans med Pia Schoultz och Linda Schoultz kom utgivningen av ”59 goda och enkla recept med honung”. Malin har bidragit med insamling av recept samt fotograf för flertalet av bilderna.