Första dagen i LA

Jonas kommentarer idag:

”vi skulle lätt kunna slå 9 dagar i LA -här finns massa att se”.

-”Hur ska vi sammanställa denna dag? Omöjligt att berätta om. Overkligt. Svårt att ta till sig allt”.

-”Vilken kanondag, varmt väder och vad mycket vi hunnit med och sett”.

Jonas, 2 maj 2014

Jag vaknade vid sextiden otålig att komma iväg. Men Jonas hade jetlag (eller så var det jag) så vi begav oss först kl halv nio till frukost på hotellet. Frukosten bestod av rostat bröd, sylt, mjölk, juice, kaffe, flingor. Inte riktigt som svensk hotellfrukost. Men vi fick i oss lite mat ändå. Bestämde oss att bo på hotellet en natt till. Så utcheckning blir imorgon kl 11. En natt kostade 70 dollar.

Efter frukosten gav vi oss ut för att leta efter Metro. Vi tog en buss till Hollywood Bl. Fick se Hollywoodskylten och trodde oss vara nära vårt mål att åka till universal studio. På bussen och gatorna var vi ganska ensamma med vår kulturella bakgrund. Vi hamna på Starbucks och lyckades med wifi hitta att vi var i södra Hollywood och att vi skulle till östra. Vi träffade en trevlig armeniska som vänligen guidade oss flera kvarter. Så vi hamna på Metro tunnelbana. Tog tunnelbanan direkt till universal. Kostade 2,15 dollar.

Väl framme hade klockan slagit halv tolv. Det var 29g varmt och jag var nära på att svimma. Men Jonas var snabb och hämta både lunch och vatten. Överallt gratuleraR amerikanerna oss för Bullen. Inträdet till denna stora theme park kostade 142 dollar styck. Vi lyxade till det med förtursbiljett så vi slapp alla köer. Vi åkte guidad tur i studion, fick uppleva 3D honk kong, Jonas åkte några berg och dalbanor bland annat transformers och mumien. Vi gick på shreeksimulator och fick en show med alla djurskådisar. Höjdpunkten var vattenshowen. Där vi bjöds på vattenkonster i form av öppet krig. Men kärleken segrade. Liseberg och Gröna lund kändes som lekparker i jämförelse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *