Fredag och snart nytt jobb

Äntligen fredag! Sitter på jobbet och trycker mot elementet. Det är svinkallt. Fingrarna är som istappar på tangentbordet. Undra om barnen måste vara ute två timmar idag på förskolan.. hoppas inte det med rinnande näsa och röda nariga munnar.

Idag är det fem veckor kvar tills jag börjar en ny anställning.  Så nu sitter jag och funderar på hur jag kan förbereda mig för de nya utmaningarna som väntar. Bland annat har jag besökt LunchIn i Skövde och tagit del av lite ny inspiration och forskning om kommunikation och framtiden IT-utmaningar. Jag har också grottat ner mig i det nya jobbets organisation. Kanske överkurs men samtidigt vill jag vara förberedd. Just nu är det överlämningar som väntar och avsluta projekt.

En tanke är att byta fackförbund, finns ingen anledning att vara kvar i fel fackförbund, då de ändå inte kan företräda dig. Det är lite känsligt att byta arbete, man vet ju inte riktigt var man hamnar och ett stöd för facket är bättre än inget stöd alls. Just nu surfar jag runt på gåmedifacket.nu och försöker lista ut vilket fackförbund jag ska tillhöra. De har en bra sökfunktion för ”förbund efter yrke”.  Jag vet knappt vad jag har för tillhörighet som IT-specialist, Unionen kanske?

Kvällens recept

Mustig höstgryta med skogskänsla, gjord på lövbiff. Med kantareller och ett glas rödvin. Så gott. Blir att sluta lite tidigare idag. Så skönt med fredag.

Hörde ett citat i veckan; det är så ocoolt att jobba på helgen! Trist att jag inte kommer ihåg var jag läste det. Men så himla rätt. Så efter 16.00 idag så är det dags att klappa igen datorn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *