Mysigt med en brasa i höstmörkret

Hösten har tagit över sommaren och allt mörknar mer och mer, snart är det vinter. Vem vet kanske blir det en riktig vargavinter i år. Då skulle man sitta och mysa med familj framför en brinnande kamin.

Många gamla hus har kamin men få använder dem. Antingen är kaminen obruklig eller så har skorstenen rasat ihop och är inte längre godkänd för användning.

En ny kamin kan man köpa på närmsta byggvaruhus eller din specialist återförsäljare inom området. Men skorstenen då? Hur renoverar man den? Skorstenen är ofta något som håller folk tillbaka för att investera i den där dröm kaminen och myskvällarna med familjen eller den käraste blir aldrig av. Renovering av skorstenen känns överväldigande och projektet blir liggande.

Att renovera skorstenen behöver inte vara ett så svårt projekt. Det finns flera företag där ute som hjälper till och det finns många effektiva metoder. Så det som känns överväldigande kan faktiskt lösas med riktigt enkla och effektiva metoder.

En vanlig metod är att man sätter in insatsrör för att stabilisera och ”göra om” skorstenen. Man använder sig då av miljövänliga och tåliga material.

Men det är mycket som styr val av metod. Vad ska man elda? pellets? ved? Är röken fuktig och tung?

Läs mer om skorstensrenovering.

När man sen löst sin skorstensrenovering är det bara det roliga kvar. Välja kamin. En Kamin i huset höjer värdet på huset. Och ger utrymme för många mysiga kvällar tillsammans framför brasan tillsammans med familj och vänner.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *