Semesterfeeling, skolavslutning och tysk weekend

Semestertider. I veckan är det studenten runt om i hela Skaraborg. Skövde har sin student på fredag, likaså i Mariestad. Resorna till solen har varit rekordlåga med tanke på den ”afrikavärme” vi haft i maj/juni. Nu får vi hoppas att vädret håller i sig, ända fram till midsommar. Kommer ni ihåg 2015 då temperaturen var varmare på julafton än på midsommar? Semesterfeeeling trots att man är på jobbet..

Som för mina svärföräldrar som alltid har sen semester varje år, börjar semestern först i augusti. Då blir det lång väntan. Då får man göra små utflykter och weekends istället, de har var 14:e dag ledig fredag för att göra helgen lite längre. För inte så länge sen var de till exempel i München och såg på handboll. Något som blivit en tradition för dem att göra varje år. Nu var som i Sverige, kanonväder. De hade haft det jättetrevligt. Bra shopping och god mat sa svärmor. Ganska kul, läste på munchen.nu att ”Tyskland består till stor del av öldrickande människor som gärna äter korv samtidigt som de tittar på fotboll”, den beskrivningen passar bra på svärföräldrarna om det bara vore handboll istället för fotboll. hehe.

Jag skulle gärna planera in ett resemål till Tyskaland i år. Men kanske vänta tills sommarvärmen i september, då går dessutom världens kändaste ölfest av stapeln. Oktobersfesten i München pågår i hela två veckor och bjuder på mycket god mat sägs det! Så ett hett semestertips i höst alltså!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *